Aktuellt i centret

Ramadanprogram på svenska och engelska

I samband med ankomsten av den heliga månaden Ramadan, anordnar Imam Ali Islamic Center ett program på engelska och svenska.

Programmet i år hålls från och med lördag den 25 maj och till och med onsdag den 29 maj 2019.

Programmet börjar klockan 20:00 i skolavdelningen i Imam Ali Islamic Center. Alla bröder och systrar är välkomna.

Programmet innehåller läsning av åkallan Iftitah, poesi, föreläsning (på engelska), frågestund, gemensam maghrib bön och Iftar.

Föreläsaren är sheikh Safdar Razi.

Andra aktiviteter i månaden Ramadan på Imam Ali Islamic Center:

– Läsning av en Juz av Koranen hålls varje kväll klockan 19:00 till 20:00 i bönesan (musalla), under hela månaden Ramadan.

– Ramadanträffar med sheikh Safdar Razi hålls varje kväll klockan 19:00 till 20:00 i bönesan (musalla), under hela månaden Ramadan. Programmet innehåller diskussion och workshop om Korans verser.

– Program på arabiska och persiska med åkalla, föreläsning, Iftar m.m. hålls från och med söndag den 19 maj kl. 20:00 i stora salen och i bönesalen (musalla).

– Al-Qadr nätterna och sorgceremoni i samband med Imam Alis (fvmh) martyrium hålls under fredag den 24, söndag den 26 och tisdag den 28 maj från kl. 20:00 till morgonbön cirka kl. 02:00. Detta program hålls på arabiska i stora salen och på persiska i bönesaln (musalla). Det kommer även att hålls program i samband al-Qadr nätterna på svenska, söndagen den 26 maj och tisdagen den 28 maj i skolavdelningen. Detta program som inkluderar åkallan al-Iftitah, åkallan Jawshan al-Kabeer, Koranlädning, bön, måltid och morgonbön, börjar direkt efter Iftar och pågår till cirka kl. 02:00.

– Eid al-Fitr bön hålls under eid dagen klockan 10:00 i stora salen.

– Vänligen observera att fastebrytningsskatten (Zakat) i år är 75 kr per person och ska betalas under eid dagen, innan dhuhr bön.

—-

Publicerad: 2019-05-15

Related Articles

Back to top button