Aktuellt i centretCentrets program

Månaden Ramadans program 2024

Enligt de flesta av våra skriftlärda är tisdagen den 12 mars 2024, den första dagen av den heliga månaden Ramadan i år. Imam Ali Islamic Center gratulerar alla muslimer och troende ankomsten av Guds största månad, Ramadan och ber till Gud, den Barmhärtige att acceptera era böner och fasta i den heliga månaden.
Månaden Ramadans program 2024:
I samband med ankomsten av den heliga månaden Ramadan och Koranens vår, informerar Imam Ali Islamic Center om sina program enligt följande:
Föreläsningar på Engelska
Föreläsare: Sheikh Salman Khoja,
Datum: 16-25 mars 2024
Tid: 20:00 – 21:30
Plats: Imam Ali Islamic Center, Stora salen.
Föreläsningar på arabiska och persiska hålls mellan 15 och 23 av månaden Ramadan, efter Koranläsningen, bön och iftar.
Koranläsning
Varje kväll under den heliga månaden Ramadan mellan kommer en hel Juz (del) av den heliga Koranen att läsas i Musalla (Bönesalen). Koranläsningen startar klickan 17:00 (fr.o.m. den 31 mars startar läsningen klockan 19:00).
Efter koranläsningen kommer gemensam bön att hållas och iftar serveras.
Iftar
Iftar (fastebrytningsmåltid) serveras under månaden Ramadan. Under perioden 1-14 dagen av månaden Ramadan serveras en enkel iftar.
Från och med 15 dagen till och med slutet av månaden kommer varmrätt även att inkluderas (dvs ris och gryta).
Vill du vara med och bidra till Iftar? Tveka inte att kontakta oss via mejl eller telefon för att boka en kväll. Det går även bra att bidra direkt till Swishnummer 1231963024. Ange ”iftar-bidrag” som meddelande vid betalning.
En kväll med Koranen
Koranprogrammet ”En kväll med Koranen” kommer att hållas den 6 april 2024 i stora salen i Imam Ali Islamic Center. Programmet innehåller recitation av den heliga Koranen (i tahgheegh) av kunniga recitatörer, mowasahaht, ibtihal, tävling med mera. Programmet börjar klockan 17:00 med läsning av en hel juz (en timme) och slutar cirka klockan 20:15. Alla bröder och systrar är välkomna.
Eid-bön
Eid al-Fitr bön hålls under Eid-dagen vid två tillfällen, klockan 07:30 och 10:00 Stora salen.
Varmt  välkomna!

Related Articles

Back to top button