Aktuellt i centret

Manifestation mot den förolämpande filmen om Profeten Muhammed (SA) i centrala Stockholm. Slagord: Respekt, fred, samexistens

Hundratals Muslimer demonstrerade i centrala Stockholm Lördagen 22:a september i protest mot den förolämpande Amerikanska filmen om Profeten Muahmmed (SA).
Manifestationen hölls i Östermalmstorg där demonstranterna krävde respekt gentemot alla religioner, bland annat Islam.

 

 

 

 

Demonstranterna bar flera plakat som syftade till att främja principen om respekt, fred och samexistens i samhället.
Genom manifestationen som möttes väl emot av det muslimska samfundet betonade demonstanterna i ett uttalande nödvändigheten av ömsesidig respekt för varandra och påpekade att all form av förolämpning av Profeten Muhammed (S) är förolämpning av en fjärdedel av jordens befolking.
I uttalandet bad demonstranterna även den Svenska regeringen om att stifta en lag som kriminaliserar skymf mot alla religioner däribland Islam. Detta för att garantera ett fredligt och multikulturellt samexistens i samhället.

 

 

 

För att väl introducera och belysa om Guds sista budbärare enligt Islam, Profeten Muammed (S) arrangerades tal, utdelning av informationsblad och broschyrer samt aktiviteter i tinformationstältor (konst och tävling).
Filmen ’Innocence of Muslims’ som är regisserad av den Amerikansk-Israeliske Sam Basel hånar skamlöst Profeten Muhammeds (S) heliga personlighet. Filmen innehåller även många vulgära och icke-moraliska scener som i helhet baserar sig på osanna handlingar som har ingenting med profeten (S) att göra.
Produktionen av filmen har lett till omfattande protester över hela världen och även olika religiösa personligheter har fördömt den.
Artiklar om Islam och Profeten Muhammed (S):

 

Introduktion till islam

 

Lär känna den okände profeten

 

Hur började det första kriget mellan muslimerna och avgudarna i Mecka?

 

Relaterade länkar:

 

Bilder från manifestationen

 

Imam Ali Islamic Center i ett brev till UD: Stifta en lag som förbjuder kränkning mot religionen

 

TV4 Nyheterna: Hundratals muslimer demonstrerade i Stockholm

 

Related Articles

Back to top button