Fördömande av terroristattack mot shiitisk moské i Peshawar

 

Terrorattacken mot en shiitisk moské under fredagsbönen i Peshawar idag - som resulterade i att dussintals människor blev martyrer och fler än 200 människor skadades - visade återigen det fula och omänskliga ansiktet hos förövarna av detta brott.
 
Tyvärr har vi under de senaste åren sett upprepningen av sådana terrordåd i shiitiska moskéer, och att många anhängare till Ahl al-Bayt (frid vare med dem) blivit martyrer i Pakistan. Det är Pakistans regerings och säkerhetsstyrkors skyldighet att ta en bestämd ställning mot terrorism samt att stödja shiamuslimer, men tyvärr har deras åtgärder i detta avseende inte varit tillfredsställande hittills. Minsta förväntan är att människorättsförespråkare, regeringar och internationella organisationer uppmanar den pakistanska regeringen att ta säkerheten på allvar för shiiter i det landet och förhindra att dessa terrorattacker upprepas igen.
 
Samtidigt som Imam Ali Islamic Center i Stockholm starkt fördömer denna terroristiska och omänskliga handling, ber centret om Guds barmhärtighet och välsignelser för alla martyrer i denna smärtsamma händelse, och att de skadade tillfrisknar snabbt.
 
Med anledning av detta kommer det arrangeras en minnesstund med recitation av al-Fatiha för martyrerna i detta terrordåd, fredagen den 11 mars 2022 klockan 13:00 (efter fredagsbönen) i Imam Ali Islamic Centers bönesal.
 
Imam Ali Islamic Center
Stockholm - 4 mars 2022
 
 
 
 
 
----
Publicerad: 2022-03-04