Återberättelser om Fatima Zahras (fvmh) martyrskap

Vi har nu befunnit oss i sorg för vår älskade mästarinna Fatima Zahra (fvmh). Det finns två starka återberättelser gällande den dag som vår Heliga Fatima (fvmh) lämnade detta jordiska liv och som var ungefär 80 dagar efter att hennes fader Profeten Muhammed (fvmh) hade sin bortgång.

 

 

 

 

Eftersom det första aktuella datumet har passerat som var den 13 Jamadi al-Awwal (10 februari) har vi nu endast ett par dagar kvar innan det andra aktuella datumet infaller den 3 Jamadi al-Thani (2 mars).

 

Vår moder, Världens alla kvinnors mästarinna, den Sannfärdiga, den Rena, Den som änglar talar till, är den kvinna som Profeten Muhammed (fvmh) har sagt följande om:
”Den som gör Fatima nöjd har säkerligen gjort Gud nöjd, och den som gör henne arg har säkerligen gjort Gud arg. Fatima är en del av mig. Det som gör henne nöjd gör mig nöjd och det som gör henne arg gör mig arg.”

 

Den dagen som Heliga Fatimas (fvmh) martyrskap inträffade hjälpte Asma bint Umays Fatima (fvmh) med hushållsarbetet. Hon har återberättat denna händelse i en mycket känslosam historia. Heliga Fatima (fvmh) förberedde maten för hennes familj när hon sa till Asma att hon skulle gå till sitt bönerum. Asma hörde hennes Takbir (att säga att Gud är Störst) högt och tydligt i intervaller. När hon inte hörde hennes Takbir längre skulle hon bege sig till moskén och berätta för Fatimas (fvmh) man, den Helige ledaren Ali (fvmh), om hans frus bortgång. Och om barnen kom hem däremellan skulle mat ges till barnen innan de fick veta om deras moders bortgång.

 

När barnen Hassan och Hussein (fvmd) fick maten sa de:
”Vi äter inte utan vår mamma.”

 

Det var då de fick veta om deras moders bortgång. Hennes söner gick in i bönerummet och stannade där med henne under en period. När den Helige Ali (fvmh) kom hem gjorde han färdigt de sista ritualerna och medan han gav henne den sista tvagningen så grät han högt.

 

När Asma frågade om orsaken sa han att han inte kunde stå ut med att se hennes sår i sidan [på kroppen] ifrån händelsen med dörren som hade fallit över henne när Abu Bakr kommit för att kräva den Helige Alis (fvmh) ed till hans kalifat.

 

Fatimas (fvmh) sista önskan till sin man Ali (fvmh) var att hennes begravning skulle ske på natten i ensamhet. Denna hemlighet är ett tecken på att Fatimas (fvmh) missnöje hade väckts och att det skulle finnas klara och tydliga tecken till oss senare generationer att reflektera över. Å du Världens alla kvinnors mästarinna!

 

 

Källa: www.zahra.se

 

 

 

 

 

 

----

Publicerad: 2017-03-02