Fysiska program ställs in p.g.a. pandemin

Med hänsyn till smittspridningen av Corona-viruset och regeringens senaste beslut gällande förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer, ställer Imam Ali Islamic Center in sina fysiska program från och med den 24 november tills annat meddelas. 
 
 
 
Bild: Centrets bönesal (musalla) - Arkiv
 
 
Därmed kommer centrets program såsom koranlektionen på fredagar, recitation av åkallan komeil på torsdagar, undervisningar för barn och ungdomar på helger samt andra program att hållas endast online via nätet.
 
 
Inställda fysiska program inkluderar ej fredagsbön vilket denna bön kommer att hållas varje fredag med max 8 deltagare. Centret kommer att skicka inbjudan till fem personer - av de som hade anmält sig under de senaste veckorna - för att delta i fredagsbön. Detta betyder att det kommer inte vara möjligt för bröder och systrar att föranmäla sig själva till fredagsbön via SMS som tidigare.
 
 
Lagen om förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer informerades av statsministern Stefan Löfven i en presskonferens den 16 november. "Vi lever i en prövningens tid. Det kommer att bli värre. Gör din plikt för att stoppa smittspridningen. Hitta inte på undanflykter som skulle göra just din aktivitet okej" sa statsministern den 16 november enligt expressen.  Begränsningen med max åtta personer gäller ej för begravningen och relaterade gudstjänster. För dessa ceremonier har regeringen beslutat att max 20 personer får delta. Lagen ska gälla från och med den 24 november tills annat meddelas. 
 
 
Enligt länsstyrelsen i Stockholm ska lagen om förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer (20 personer för begravning och relaterade gudstjänster) gälla i hela länet från och med den 24 november och inkluderar även allmänna sammankomster med sittande publik. Klicka här för att läsa länsstyrelsens hela meddelande om begränsningen.
 
 
Folkhälsomyndigheten hade tidigare i oktober informerat om skärpta lokala allmänna råd p.g.a. kraftig ökning av smittspridningen av sjukdomen Covid-19 i Sverige. Myndigheten vill bland annat att man ska "avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras samt avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare" har myndigheten skrivit på sin hemsida. Klicka här för att läsa mer om vad som gäller för din region.
 
 
 
 
****************************************** 
 
 
Vänligen besök centrets kanaler på sociala medier för mer information om församlingens online-aktiviteter. 
 
 
IAC:s kanaler på sociala medier på svenska:
 
 
Telegram:
 
 
 
Instagram:
 
 
Facebook:
 
 
 
 
 
----
Publicerad: 2020-11-24