Program: Månaden Ramadan 2023

 
 
I samband med ankomsten av den heliga månaden Ramadan informerar Imam Ali Islamic Center om sina program enligt följande:
 
Föreläsningar på svenska
 
Föreläsare: Sayyid Jarrar Husseini 
 
Datum: 3-9 april 2023
 
Tid: 18:00 - 19:00
 
Plats: Imam Ali Islamic Center, Stora salen.
 
Föreläsningar på arabiska och persiska hålls fr.o.m. den 5 t.o.m. den 15 april efter Koranläsningen.
 
 
Eid-bön 
Eid al-Fitr bön hålls under Eid-dagen klockan 10:00 i Stora salen. 
 
Koranläsning 
Varje kväll under den heliga månaden Ramadan mellan kl. 19:00-20:00 kommer en hel Juz av den heliga Koranen att läsas i Musallan (Bönesalen). 
Efter koranläsningen kommer gemensam bön hållas och iftar serveras.  
 
  
Iftar 
I år kommer Imam Ali Islamic Center bjuda på iftar (fastebrytningsmåltid) under månaden Ramadan. Under perioden 1-13 dagen av månaden Ramadan serveras en enkel iftar. 
Från och med 14:e dagen till och med slutet av månaden kommer varmrätt även att inkluderas (dvs ris och gryta). 
 
Vill du vara med och bidra till Iftar? Tveka inte att kontakta oss via mejl eller telefon för att boka en kväll. Det går även bra att bidra direkt till Swishnummer 1231963024. Ange ”iftar-bidrag” som meddelande vid betalning. 
 
 
En kväll med Koranen 
Koranprogrammet ”En kväll med Koranen” kommer att hållas den 15 april 2023 i stora salen i Imam Ali Islamic Center. Programmet innehåller recitation av den heliga Koranen (i tahgheegh) av kunniga recitatörer, mowasahaht, ibtihal, tävling med mera. Programmet börjar klockan 17:00 med läsning av en hel juz (en timme) och slutar cirka klockan 20:00. Alla bröder och systrar är välkomna. 
 
 
Zakat / Kaffarah 
Zakat al-Fitra (fastebrytningsskatten) blir 100 kr per person i år. Fidiya för den som inte kan fasta på grund av religiös anledning såsom sjukdom är 20 kr per dag. Kaffarah för den som inte fastar och utan religiös anledning är 800 kr per dag. 
 
 
 
Donationer 
I samband med ankomsten av Guds månad välkomnar vi donationer och bidrag till behövande och till centret. En av de bästa handlingarna under den heliga månaden är att hjälpa de fattiga och hjälpa moskéer och muslimska föreningar. Med hänsyn till att det finns många behövande muslimer i olika områden, är Imam Ali Islamic Center redo att ta emot donationer och bidrag.  
 
 
 
Betalningsmetoder 
 
Swishnummer: 1231963024  Plusgiro: 643195-1 
 
Ni kan även betala kontant i kontoret.  
 
OBS! Ange vad betalningen avser. Till exempel: Iftar / Sadaqa / Bidrag / Zakat / Kaffarah …

 

 

Följ oss på sociala medier:

Instagram: @imamalicenter.se  
Facebook: @svenskaislam 
Telegram: @iacsvenska 
 
 
 
 
 
----
Publicerad: 2023-03-20