Ha en god relation med Skaparen

Gud är närvarande i hela skapelsen. Vart än vi vänder oss möter vi Honom, något som Koranen meddelar i det andra kapitlet, vers 115.

 

 

En förutsättning för lycka är att vi har en korrekt och god relation med vår Skapare. Det startar med en iver att vilja tacka Honom. Sedan måste vi tänka ständigt på de otaliga gåvor och välsignelser som Han skänker oss, och höjdpunkten är att vi känner Hans närvaro och låter kärlek till Honom genomsyra hela vår existens.

 

Älskade läsare, vägen till målet är lång och ibland svår, men den är inte omöjlig. Det krävs en ständig andlig träning för att uppnå önskade färdigheter. Vi alla faller många gånger bort från Gud, men vi måste resa oss och lära oss läxan och bestämma oss för att inte falla.

 

Han är kärleksfull och vill att vi skall återvända så snart vi fallit och uppmanar oss i Koranen att vi aldrig skall ge upp Hans barmhärtighet hur många synder vi än begår.

 

 

Den som vänder sig bort från Gud och inte låter sitt hjärta känna Skaparens närvaro kommer definitivt ha svårt att vara lycklig.

 

 

Problemet är att vi idag omringas av många ting som gör att det blir svårare att fokusera på vår relation med Gud. Var och en av oss känner väl till vad det är som hindrar en från att utveckla sig som en Guds vän.

 

En del är ute efter karriär, andra är beroende av sina smartphones, somliga av Facebook eller Instagram och vissa spenderar tiotals timmar på online-spel varje vecka. Det som stör är mycket mer än det som nämns här.

 

 

Ett tips för att övervinna sådana hinder är att tillsammans med en eller två vänner bestämma sig för att begränsa exempelvis användningen av sociala medier, eller tillsammans sluta slösa den oskattbara tiden på meningslösa spel och värdelösa aktiviteter.
Goda vänner uppmuntrar och påminner varandra om Guds närvaro och om döden då vi skördar det som vi idag sår.

 

 

Källa: dagensmulsim.se

 

 

---

Publicerad: 2018-11-07