Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Aktuellt i centret

Rättsliga regler (fatwa) från stora skriftlärda gällande fasta under Corona-tiden

 

Att fasta i form av en religiös plikt är i själva verket Guds speciella välsignelse för tjänarna, och räknas som en av grunderna till människans andliga utveckling och perfektion, och vilket även varit obligatoriskt för de tidigare nationerna. Bland fastans effekter är att det ger upphov till ett andligt tillstånd och inre välbefinnande, individuell och social fromhet, förstärkning av vilja och en anda av motstånd gentemot svårigheter. Dess roll för människokroppens hälsa är också tydlig, och Gud har utlovat en stor belöning för de som fastar.

 

 

 

När det gäller situationen för att fasta under de omständigheter då man kan smittas av coronaviruset, har flera frågor ställts till stora auktoriteter (skriftlärda) för taqlid, och dessa högaktade personer har svarat på frågorna. Det som följer är en redigerad sammanställning av frågorna och utlåtandena från de ärade rättslärda ayatollorna. Islamiska kulturcentret i Frankfurt har stått för forskning och sammanställning av filen. Översättning till svenska är framställd av Imam Ali Islamic Center i Järfälla.

 

 

Klicka här för att ladda ner filen i pdf-format och läsa utlåtandena

—-
Publicerad: 2020-04-23

Related Articles

Back to top button