Aktuellt i centret

Imam Ali Islamic Centers officiella uttalande om terrorattackerna i Paris

I Guds den Nåderikes, den Barmhärtiges namn
”…om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet.”
Koranen 5:32
Det är med största sorg som Imam Ali Islamic Center bevittnar de skoningslösa dåd som utfördes i Paris. I dessa tider då IS frekvent sprider sitt hat och mörker, beklagar Imam Ali Islamic Center djupt fredagens terroristattacker mot alla oskyldiga medmänniskor som miste livet. Denna våg av skräckinjagande terror står helt emot islams lära och vi fördömer detta och står i solidaritet med de anhöriga till offren för terrorattentaten.
Imam Ali Islamic Center har ständigt understrukit att terroristgrupper, i synnerhet IS strider emot Islams grundläggande värderingar. Medmänsklighet och god moral är dygder som alla muslimer ska sträva efter. De grymma och brutala handlingar som skett i Islams namn har upprört muslimer i flera delar av världen och måste få ett stopp.
Denna terrorism är ett globalt fenomen som inte känner några gränser, varken i grymhet eller geografisk plats. Dessa mord och terrorattacker runt om i världen bör leda till ökad solidaritet och påminna om vikten av den globala beslutsamheten för att stoppa spridning och stöd till dessa terroristgrupper.
Imam Ali Islamic Center har tidigare framhållit att attackerna bör tas på största allvar för alla länder och samhällen. Det internationella samfundet måste ta gemensamma krafttag för att motverka spridning av dessa gruppers ideologi och värvningar. Vi begär att EU och dess säkerhetstjänster arbeta med största noggrannhet och beslutsamhet för att ta itu med eventuell terroristverksamhet, såväl inom som utanför Sverige.
Imam Ali Islamic Center
2015-11-15

Related Articles

Back to top button