Aktuellt i centret

Ny hemsida om Imam Hussein (fvmh)

Imam Hussein (fvmh) är shiamuslimernas tredje stora Imam och ledare som har en hög ställning hos shiamuslimer. Han är son till Imam Ali och Heliga Fatima Zahra (fvmd). Imam Husseins (fvmh) födelse, liv, martyrskap och sätt att dö på är fyllda av moraliska och gnostiska läror. Den Helige Ledaren (fvmh) föddes år 625 e. Kr. och marterades på ett fruktansvärt sätt år 680 e. Kr. i Karbala.

 

 

Imam Husseins (fvmh) revolt år 680 e. Kr (år 61 e. h.) mot Muawiyas son Yazids regerings korrupta politik är en av de viktigaste händelserna i islams historia. Shiamuslimer ägnar sig åt att sörja för Imamen (fvmh) och hans kompanjoner varje år i månaden Muharram, som är en av de islamiska månaderna. Det har skrivits enormt mycket och detaljerat om Imam Husseins (fvmh) revolt i historieböcker. 

Enligt shiamuslimer gav Imam Husseins (fvmh) revolt upphov till att den sanna islam hölls kvar vid liv. Tråkigt nog ser vi idag att vissa grupper håller på att förstöra Guds religions ansikte genom terroristiska, barbariska och omänskliga handlingar. Av denna anledning kan det hjälpa oss att bekanta oss med religionen islam på ett korrekt sätt om vi återvänder till Imam Husseins (fvmh) tal och handlingar och analyserar argumenten och filosofin för hans revolt och även tar hjälp av andra traditioner. 

www.imamhussein.se  har etablerats för att sprida information om Imam Husseins (fvmh) liv och speciellt om hans revolt mot den umayyadiska regeringen och för att shiamuslimer och studenter ska kunna bekanta sig mer med denna stora islamiska Imam och ledare. 

 

 

—-

Publicerad: 2017-10-12

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button