Aktuellt i centret

Eid al-fitr bönen i Imam Ali Islamic Center efter en månad fasta under den heliga månaden Ramadan

Som visad uppskatning för en månad fasta och rening i den gudomliga månadsfesten höll Imam Ali Islamic Center den magnifika Eid al-fitr bönen i ledning av centrets ordförande Sheikh Hakimollahi.

 

Eid al-Fitr bönen påbörjades 10:00 i Sheikh Hakimollahis  ledning. Därefter fick tillbedjare höra på predikan (’Khutbah’) specifika för denna dag. I den första predikan erbjöd Hakimollahi sina gratulationer och önskade allas dyrkan och böner accepterade, samt bad Gud om ökad ära för islam och muslimer.Han forstatte med att berätta om fördelarna med Eid al-Fitr och att denna högtid är en av dem viktigaste dagarna för en muslim. Han påmminde återberättelser (Hadith) från Alhulbayt (AS) om al-Fitr dagens traditioner.

 

 

 

I den andra predikan tog Hakimollahi upp frågan om ’Istihlal’ (måne-åskådning) baserat på olika fatwa (skriftlärdas omdömen).

 

Vidare nämde han den senaste jordbävningen i Iran i östra Azerbajejan och bad deltagare i denna välsignande eid bidra sina donationer inklusive Eid al-Fitr Zakaten (fastebrytningsavgiften) till behövande i jordbävningen samt informerade om att Imam Ali Islamic Center är redo att hjälpa med överföringen av donationerna till Iran.

 

”Dessutom kommer all zakat som kommer in även doneras som hjälp till behövande i Irak, Afghanistan, Iran samt andra länder” sa han.

 

Därefter avslutades ceremonin med att alla gratulerade varandra i firandet av Eid al-Fitr.

 

Teaterföreställningen ’Djävulet i skogen’  för barn av en grupp unga var bland andra eid program som hölls innan middags bönen.

 

 

Relaterade länkar:

Bilder: Al-Fitr bönen – Imam Ali Islamic Center – 2012

Related Articles

Back to top button