Aktuellt i centret

Boken ”den mänskliga rättvisans röst” finns nu på svenska

Den värdefulla boken ”den mänskliga rättvisans röst” finns nu översatt och tryckt på svenska. Boken är skriven av den kände libanesiska forskaren George Jordac där han försöker ge en bild av den stora gudomliga ledaren Ali, son till Abu Talib.
Boken är skriven ursprugligen på arabiska och i fem volymer. Den svenska versionen är en förkortad version av hela boken.
Boken är översatt från engelska av Sara Hjalmarson och tryckt av Merajs utbildningsförlag ((Meraj Educational Publishers & Book Ditributors of Scandinavia (Est 1988) Sweden.
Denna bok går att låna från biblioteket i Imam Ali Islamic Center i Järfälla eller köpa på www.islamicbooks.se
Den 31 augusti 2018 kommer Imam Ali Islamic Center hålla ett seminarium om boken där ordförande i Merajs utbildningsförlag samt andra personligheter kommer att närvara och prata om boken. Seminariet börjar kl. 18:30 i centrets bönesal (musalla). Alla intresserade är välkomna. Föranmälan krävs ej.
Det står följande om boken i bokomslaget:
”Syftet med denna bok är att för den nordiska läsaren presentera en förkortad version av det imponerande verket Sautul adalatil insanyyah, som är fem volymer långt och ursprungligen skriver på arabiska av George Jordac, en libanesisk kristen vars forskningsinsats i ämnet är utan motstycke. Jordac tar läsaren genom en bildande resa om den berömda imamen Ali, son till Abu Talib, den hängivna medhjälparen till den heliga profeten Muhammed och en ivrig försvarare av Islam.
Alla försök att skriva en biografi över imamen Ali löper risk att vara bristande och ofullständiga. Men Jordacs försök är väl sammanhållet och skrivet med en enastående energi.
Imamen Alis personlighet är omfattande och outgrundlig. Han hade sådana tillsyns inkonsekventa och motsägelsefulla kvaliteter att det är omöjligt att finna någon motsvarighet i mänsklighetens historia…”
—-
Publicerad: 2018-08-09

Related Articles

Back to top button