Uttalande mot hatbrott och ökande polarisering i samhället

 

 

 

 

Vi känner en djup oro inför den eskalerande våldssituationen i Mellanöstern och fördömer å det starkaste de aktuella attacker som drabbar stora mängder oskyldiga människor, såväl äldre som kvinnor och barn.

 

Dessutom ser vi med bekymmer på den ökande polariseringen i samhället och den ökande förekomsten av hatbrott mot minoriteter. Vi lever i en tid då det är viktigare än någonsin att med gemensam röst uppmuntra och främja en atmosfär av ömsesidig respekt och tolerans. Vår värld blir en bättre plats när vi bemöter varandra med kärlek och mänsklighet. 

 

Vi fördömer även starkt det växande muslimhatet och antisemitismen i samhället. Vi tror på människors lika värde oavsett etnisk och religiös tillhörighet, var och en av oss behövs, vi är alla en del av den stora helheten och nu är det av yttersta vikt att vi gemensamt arbetar mot orättvisor. För att uppnå detta behöver vi alla hjälpas åt, därmed är det viktigt att olika aktörer inte uttrycker sig polariserande, vilket enbart spär på det kritiska läget och kan resultera i hataktioner, vilket vi som minoritetssamfund har erfarit. 

 

Endast tillsammans kan vi skapa en bättre, mer humanitär och inkluderande värld.

 

 

Islamiska Shiasamfunden i Sverige (ISS) och Imam Ali Islamic Center (IAC)

7 november 2023

 

 

----

Publicerad: 2023-11-07