Muharramprogram på svenska

Hör hur våra själars skrik i dina majalis tystnar
Låt mitt sorgsna hjärta på domedagen vittna
Du finns i varje andetag, åh Hussein..
 
 
 
 
 
Vi närmar oss de heligaste dagarna på året, dagar präglade av sorg, saknad och smärta. Nu förbereder vi för att sörja en tragedi utan dess like och med denna sorg få läka våra sargade själar. Låt din kompass leda dig genom själsligt mörker till den hamn där du finner räddningens skepp.
 
I samband med Imam Husseins (a.s) martyrskap och tragedierna i Karbala bjuder Imam Ali center in till ett 5-dagar långt fysiskt Muharram program. Vi gästas av Sayed Jarrar Ja’fari som föreläser för oss i år och temat blir “Ställ om din inre kompass”. Under dessa 5 dagar blir det ett komplett program med Quran, Ziyarah, föreläsning, Latmiya/Noha och Middag. 
 
 
När: 14-19:e Augusti. Start Lördag 14/8 pågår t.o.m 19/8. 
 
 
Tid:19:00 - 21:00
 
 
Var: Imam Ali Center
 
 
Språk: Svenska
 
 
Programmet på persiska hålls från och med den 9 augusti till och med den 21 augusti kl. 19:00 till 20:30. 
 
Programmet på arabiska hålls från och med den 9 augusti till och med den 21 augusti kl. 21:00 till 23:30 (inkluderar gemensam middagsbön). 
 
 

Vänligen observera att centrets fysiska program hållas i enlighet med hygien- och hälsoföreskrifter under Coronapandemin. Av denna anledning ombeds alla deltagare i de fysiska programmen att samarbeta med arrangörerna i detta avseende, och ifall symtom på sjukdom uppstår är det viktigt att du avstår från att delta i programmen.

 

 

 

 

 

 

 


Imam Ali Center tar tacksamt emot era donationer för att kunna fortsätta arrangera och utveckla de svenska samt engelska programmen.

Ni kan swisha er donation till 1231963024, märk donationen med "SR-bidrag" (svenska-rådet).

Pengarna går oavkortat till framtida program på svenska/engelska.

 

 

----

Publicerad: 2021-08-10