Hajj – och Ziyarat-karavaner från Sverige

För att ni ska få lära känna karavaner för Hajj och Ziyarat till helgedomar, har vi nämnt några av dessa karavaner med deras namn och uppgifter på denna sida. Var vänliga och observera att Imam Ali Center inte tar något som helst ansvar gällande de tjänster som de nedanstående karavanerna förser pilgrimerna med. Dessa karavaner har endast presenterats med hjälp av den information som deras ansvariga har försett oss med.

 

Till övriga karavaner för Hajj och Ziyarat som vill presentera sig själva för de svenska och skandinaviska invånarna, ber vi er att skicka erat namn och uppgifter till vår email info@imamalicenter.se.

 

 

 

Al-Thaqalayn för heliga resor till Mecka, Karbala och Mashhad (arabisktalande ledare)

 

Vill du åka till Mecka för haj eller vill du besöka de heliga begravningsplatserna i Irak och Iran? Vi hjälper dig hela vägen. Från visum asökan till all service fram och tillbaka. Kontakta oss för mer information.

Karvan ledare: Raed och Aboheidar Altoreihi

Aboheidar Al-Toreihi: 0704433339

Raed:: 0739697499

 
 

Hajj-karavanen Noor Sverige (persisktalande ledare)

 

Med ledningen från resebyrån Noor Sverige har den första byrån med en officiell licens för turist – och ziyarat-frågor i Sverige, som vid etableringen av denna karavan haft målet att förbättra villkoren för iranier, påbörjat sina aktiviter fr.o.m. år 2007 med ledning av Hajji Hussein Basiri. Detta är bra för de iranska, afghanska och persisktalande pilgrimerna som är bosatta i Europa, som vill utföra Ziyarat, ’Umrah och den obligatoriska Hajj.

I nuläget samarbetar vi med en av de bästa karavanerna från Iran, Karavane Parvaze Noor, som leds av Seyyed Mohsen Baqeri, som sedan 28 år tillbaka har tagit hand om pilgrimerna till Guds Heliga Hus. Deras officiella representant finns i Sverige.

 

Karavanens ledare: Hussein Basiri 

 

Telefon: 0736950298

 

Telefon under Hajj-perioden: 00966534380298

 

Hemsida: www.norsweden.se

 

Email: info@norsweden.se

 

 

Ahl Albayt Karvan (arabisktalande ledare)

 
Vi har många år erfarenhet av att anordna heliga resor till Mecka samt Mashahd (Iran) med utmärkt service och moderna hotel och transport. Kontakta oss för mer information samt pris förfrågan.
 
Tel. Kontoret: 0858549485
 
Mobil.nr: 0729292988 , 0739697499 , 0735594138
 
 

Gruppresa till Irak (svensktalande ledare)

 
Bröderna Govani bjuder in dig till gruppresa till Irak. Med guide och föreläsningar helt på svenska under jul- och nyår. Gruppen kommer att besöka de heliga imamernas (AS) gravar i Karbala, Najaf, Kadhimiyya och Samarra med föreläsare och guide på svenska (Shaykh Hassanain Govani). Nu har du chansen mellan 22 december 2018 - 2 januari 2019. 
 
Karavanens ledare: Bröderna Govani 
 
Pris för markpaket är: 9500 SEK (ingår visum, boende på 4 stjärniga hotell med tre måltider dagligen, all marktransport mellan ortena och de heliga platserna, guide under hela vistelsen, regelbundna föreläsningar på svenska och eventuellt besök hos Maraje i Najaf).
 
Det finns även möjlighet att boka markpaket + flygbiljett (kostnad för detta landar på totalt cirka 15000 SEK. Kontakta oss för mer info kring detta).
 
Tel. Shakh Hassanain Govani: 0735032882 - Sibtain Govani: 0737248878
 
 

               

Byrån Noor Europa (svensk, norsk och persisktalande ledare)

 

Målet vid grundandet av byrån Noor Europa var att tillmötesgå den önskan som funnits i flera år bland ett stort antal av oss iranier, afghaner och persisktalande som är bosatta i Europa, och för att tillhandahålla resurser för Hajj Tamatto’, ’Umrah och Ziyarat-resor. Byrån Noor Europa grundandes år 2006 och har utfört lyckade resor för Hajj Tamatto’ och ett flertal resor för Hajj ’Umrah.

Vi har en officiell licens för ‘Umrah (med utländskt ombud) och den obligatoriska Hajj (organisationsnr.) från Saudiarabiens institution för Hajj och även IATA och ASTA-licens. Företaget Noor Europa är registrerat i London och i Norge och har licens för sina aktiviteter i hela Europa.

 

Karavanledare: Mahdi Tadayyon (bosatt i Norge)

 

Telefon:  004764009380

 

Karavanens representant i Sverige: 0736729183

 

Email:  post@haji.no

 

 

Karavan Hajj al-Qaim Sverige (urdu, svensk och persisktalande ledare)

 

Med Guds välsignelse har Karavan al-Qaim Sverige möjligheten att stå älskade muslimer till tjänst för att utföra den obligatoriska och välsignade Hajj. Med hänsyn till vikten av Hajj och för att utföra dess obligationer anstränger sig vår karavan för att tillhandahålla den bästa servicen med hög kvalité. Några av våra tjänster är följande:

 

  • Vi erbjuder tjänster för persisk -, urdu – och engelsktalande muslimer
  • Vi förbereder visum, kort för Hajj och flygbiljetter
  • Vi står för logi i Mecka och Medina i utrustade lägenheter
  • Vi gör Ziyarat till alla heliga platser
  • Vi förser med guide och ger rådgivning under hela resan
  • Vi serverar mat (tre måltider per dag)
  • Vi erbjuder samtliga tjänster till väldigt förmånliga priser

 

Obs! För shiamuslimer som bor i Sverige och Skandinavien och som älskar Imam Hussein (A), meddelar denna karavan att man kan registrera sig för denna heliga resa till helgedomar i Irak (Najaf, Karbala, Kazimeyn, Samarra). Karavanen anordnar även resor under Arbain-högtiden. För mer information gällande tid och priser samt övriga frågor kontakta karavanens ledare Mowlana Zaker Hussein.

 

Karavanledare: Sheikh Zaker Hussein

Telefon: 0046762744839

Email: morapi.k2@gmail.com

 

Information från Alqaem karavan gällande resa till heliga Karbala 2017 (på engelska):

Dear Brothers and Sisters,  
 
We have Alhamdullilah blessed once again to arranged a ziyaraat trip of 9 nights/ 10 days to Iraq from various cities of Europe.
 
21- 31 october 2017
 
COST OF ADULT; 14,000 SEK from Stockholm.
 
The Ziyarat trip includes:
 
Departure from Stockholm and other cities on 21 october 2017
 
10 days in total; 4 nights in Najaf, 4 nights in Karbala and 1 night in Kazmain
 
The total cost is SEK 14000 for zaireen fron Stockholm, which covers ticket, visa fee and approval, hotel with 3 buffet meals daily, internal transport and all visits includes guidance by experienced Alim.
 
Those who are interested, please contact me latest by 25th august 2017
 
For more information please contact Maulana .Zakir Hussein.
 
Tel: 0046762744839
 
 
 

Karavan Fadak (arabisk-kurdisk och persisktalande ledare)

 

Karavan Fadak med dess erfarna team är stolta över att stå till tjänst till älskare av Imam Hussein (A) från Stockholm för att besöka Karbala, Najaf, Kazimeyn och Samarra. Lägg över ansvaret på oss för att ordna visum, flygbiljett, mat, resa och transport i Irak och övriga tjänster under resan. För mer info var vänliga att kontakta oss.

 

Karavanledare: Aqa Ja’far Hasan

 

Telefon: 0704545431

 

Adress: Mjölbyplan 34,   163 71  Spånga

 

Email: yafaar@hotmail.com

 

 

 

Al-Yamama för haj-resor (arabiskatalande ledare)

 
Vi har många år erfarenhet av att anordna heliga resor till Mecka samt Mashahd (Iran) med utmärkt service och moderna hotel och transport. Kontakta oss för mer information samt pris förfrågan.
 
Karavanledare: Haitham Jawadi
 
Mobil.nr: 0736936599 
 
Tel. Kontoret: 087106551