Ny bok om Guds enhet (Tawheed) enligt islam

 
Imam Ali Islamic Center lanserar en ny bok om Guds enhet. Boken  baseras på tre föreläsningar som Dr. Mohammad Ali Shomali höll vid Sophia Universitetet i Loppiano, Italien, år 2016, i den första omgången av Wings of Unity-projektet. I den diskuterar författaren betydelsen av Guds enhet i olika aspekter av islamiskt tänkande, och fortsätter sedan att utforska Guds plan i Hans skapelse och lagstiftning för att upprätta enhet bland människorna. Boken avslutas med en reflektion om slutet av tiden och ankomsten av Imam Mehdi (fvmh) och Jesus, och deras samarbete för att upprätta universell fred och rättvisa.
 
Boken som behandlar stora frågor på ett lättsamt språk, är ett bra val för alla som är intresserade av både interreligiös dialog och den islamiska synvinkeln på Guds enhet och människornas enighet.
 
 
Bokens ursprungliga språk är engelska men har översatts till svenska av Fatima Moubadder i uppdrag av Imam Ali Islamic Center.
 
 
 
 

---

Vill du hjälpa församlingen att trycka nya böcker? Skicka ditt bidrag med Swish till 1231963024 (Imam Ali Center). Ange "Bok" vid betalningen.

 
 
----
Publicerad: 2024-02-17