Minnet av Imam Mahdis årsfödelsedag i Imam Ali Islamic Center

Årsfödelsedagen av mänsklighetens frälsare, Imam Zaman (AS) firades i en ärorik ceremoni i Imam Ali Islamic Center med närvaran och deltagande av Ahlul-bayts anhängare.

 

 

 

 

Ceremonin började 19.00 med Koran-recitation och fortsatte med ett antal olika program för deltagare.

Hojatoleslam Rezai höll en föreläsning om viktiga frågor som behandlar Imam Mahdis uppståndelse och påpekade 'inväntan' som bland dem bästa handlingarna (a'mal). Han tillade hur viktigt det även är att förbereda sig med att stödja och hjälpa och sa: En Shia har viktiga uppgifter under Imam Zamans frånvaro och be i brådskandet av uppståndelse samt andra Du'a som bl.a. 'Allahomma arefny nafsak' är bland dem viktiga uppgifterna.
 
Programmet forstatte med diktläsning och lovtalande för födelse-årsdagen.
 
Med tanke på vikten av diskussioner kring Imam Zamans uppståndelse hölls därefter en intervju med Hojatoleslam Movahedinejad där han diskuterade hadither inför uppståndelsen och varsamheten i att förstå och använda dessa.
 
Dessutom höll en grupp studenter en separat ceremoni för barn och ungdomar i den andra hallen. Progammet bestog bl.a. av Surat' alasr inlärning, Faraj bön, målning och diskussioner om Imam Zaman (AS).
I slutet av ceremonin kom barn och ungdomar upp på scen för att presentera dem olika aktiviteter som hölls i det separata programmet.
 
För vinnare i den kulturella tävlingen om 15:e Sha'ban som hölls under ceremonin tilldelades även gåvor som avslutning.

Relaterade länkar:
 
 
Koranen recitation av Herr Bayat 15 sha'ban 2012