Aktuellt i centret

Invigning av Radio Maarif (FM 94,2) Stockholm och tiden för programsändning

Vid tröskeln till ankomsten av den generösa och välsignade månaden Ramadhan, kommer sändningsstudion för Radio Maaref från Imam Ali Center i Stockholm att invigas samtidigt som den heliga månaden börjar.

 

Som svar på ett djupt behov som finns bland befolkningen, kommer denna andligt inriktade radiokanal att öppna vägen för en utvidgning av intellektuella diskussioner, fokusera på olika kulturella och religiösa områden och producera olika program för att sprida Koranens och Ahl al-Bayts (A) visdomar och kunskap.

 

 

På schemat för denna radiokanal kommer även alla sunnitiska gruppers behov att tas till hänsyn, passande program med närvaro av experter inom olika fält att sändas för olika målgrupper och om Gud vill kommer dessa program att sändas under lämpliga tider.

 

Programmen kommer att sändas fr.o.m. början av den heliga månaden Ramadhan under två tillfällen, en gång dagtid och en gång kvällstid.

 

Sändningen dagtid kommer att sändas varje vecka mellan tisdag och fredag kl. 12:00-13:00. Under dessa dagar kommer böneutropet som gäller för Stockholm att sändas när det blir Zohr i slutet av programmet.

 

Vidare så kommer ett speciellt program för Sahar, med namnet ”Gästande till Gud”, att sändas varje kväll från midnatt till gryningen kl. 00:00-03:30 med många olika program som inkluderar sändning av den Heliga Koranen, utlärning av islamiska regler, en serie av diskussioner om moral och betéende (akhlaq) och duarecitationer.

 

Radiokanalen kommer att finnas på frekvensen FM 94.2 MHz.

 

De språk som kommer att talas i radion är i början på arabiska och på kvällen en halvtimme på persiska. Vi siktar på att börja sända även på svenska i september månad.

 

Related Articles

Back to top button