Uncategorized

Torsdag 23 mars är första dagen av månaden Ramadan

Enligt de flesta av våra skriftlärda som förutsätter att månen skådas i området och nöjer sig med att skåda månen med utrustning, blir torsdagen den 23 mars 2023, första dagen av den heliga månaden Ramadan i Stockholm och söderut. För städer ovanför Stockholm och norrut blir torsdagen den sista dagen av månaden Shaaban och fredagen den 24 mars, första dagen av månaden Ramadan (*Se bilden nedan). Det rekommenderas att man fastar även i norra delen av Sverige, som sista dag av månaden Shaaban eller med intention att ersätta utebliven fasta.

För följare av Ayatullah Sistani som förutsätter att månen skådas utan utrustning blir torsdagen den sista dagen av månaden Shaaban i Europa (därav Sverige) och fredagen den 24 mars, första dagen av månaden Ramadan. Även här rekommenderas att man fastar på torsdag som sista dag av månaden Shaaban eller med intention att ersätta utebliven fasta.

Imam Ali Islamic Center gratulerar alla muslimer och troende ankomsten av Guds största månad, Ramadan och ber till Gud, den Barmhärtige att acceptera era böner och fasta i den heliga månaden.

 

 

* Bild

Back to top button