Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/9/f/3/imamalicenter.se/httpd.www/sites/all/modules/md_slider/templates/front/theme.front.inc on line 171 Ramadan föreläsningar | Sheikh Safdar | Imam Ali Islamic Center

Ramadan föreläsningar | Sheikh Safdar

 

 

Vi människor konfronterar olika utmaningar i vårt liv. Ibland är dessa utmaningar enkla och går att hantera på ett bra och effektivt sätt men ibland är utmaningarna så komplicerade att de behöver mer fördjupande insatser. Oavsett vilka utmaningar vi möter i vårt liv är vikten av den andliga, obestridlig. Gud, den Upphöjde har gett oss olika resurser att använda för att kunna möta olika problem i livet. 

 

Dem fina och innehållsrika åkallelser som vi har ärvt från våra felfria imamer, det vill säga Profeten (Gvhf) och hans hushåll frid vare med de, är en av dessa resurser. Under Coronatiden är behovet mer synligt. Imam Sajjads (fvmh) så kallade, "femton åkallelser" (munajat khamsat ashar) är en serie av böner som innehåller viktiga och väldigt fina ord. Genom dessa munajat lär vi oss om hur en människa bör prata med sin Skapare. Vad som är viktigt att tänka på när vi ber till Gud, den Barmhärtige.

 

Därför och i samband med ankomsten av Qadr nätterna och minnet av Imam Alis (fvmh) martyrium, samordnar Imam Ali Islamic Center ett online-program på engelska, där ska vi fördjupa oss i några av Imam Sadjads åkallelser. Föreläsaren ska tala om vilka lärdomar vi kan dra ifrån dessa åkallelser under Corona-pandemin? Hur kan Imam Sadjads (fvmh) ord hjälpa oss att prata med vår Skapare. 

 

 

 

Föreläsare: Sheikh Safdar Razi

 

När: 12 - 16 maj 2020 klockan 20:40 till 21:30.

 

Var: Online via centrets sidor på facebook och instagram.

 

 

Länk till centrets facebook-sida: 

www.facebook.com/svenskaislam

 

Länk till centrets instagram-sida:

www.instagram.com/imamalicenter.se

 

Vi vill också påminna om läsning av en del (juze) av den heliga Koranen och åkallan iftitah som hålls online varje dag under månaden Ramadan. Klicka här för att läsa mer om detta program. 

 

 

----

Publicerad: 2020-05-08