Eid al-Adha bön hålls; FÖRANMÄLAN KRÄVS

Härmed vill vi gratulera alla muslimer, ankomsten av den välsignade månaden, dhil hijja och stora monoteisternas högtid, Eid al-Adha.

 

Må Gud, den Upphöjde, skicka sina välsignelser över oss alla under den dagen och bevilja oss äran att besöka hans hus i Mecka under kommande år.

 

 

 

 

Eid-bön kommer att hållas under två dagar, fredagen den 31 juli och lördagen den 1 augusti 2020. På grund av olika uttalanden från våra skriftlärda kommer en del av de, bland annat Seyed Ali Khamenei ha Eid al-Adha på fredag den 31 juli och en del såsom Seyed Ali Sistani på lördag den 1 augusti 2020.

 

 

Eid bön hålls från koockan 10:00. Föranmälan krävs för att delta i Eid-bön.

 

 

Med hänsyn till smittspridningen av sjukdomen Covid-19 och myndigheternas rekommendationer samt regeringens beslut gällande förbud mot sammankomster över 50 personer, vill vi uppmärksamma er om följande:

 

1- Max 50 personer får delta i eid-bön.

 

2- Det krävs att skicka ett meddelande (SMS) till mobilnummer 0722976923 för att delta i eid-bön. Skriv i meddelandet antingen ”Önskar delta i eidbön på fredag” eller ”Önskar delta i eidbön på lördag”. Vänligen anmäl dig endast till en av två dagarna.

 

3- Därefter skickas en bekräftelse från centret inom 24 timmar. Deltagaren ska visa upp bekräftelsen vid ingång till bönesalen (musalla).

 

4- Om man inte får bekräftelse på sin anmälan; det betyder att maxantalet är nått och personen får ej delta vid eid-bön. 

 

5- Centret kommer desvärre inte tillåta oanmälda att delta i programmet.

 

6- Sista anmälningsdatum för att delta i eid-bön är onsdagen den 29 juli 2020.

 

 

 

Vänligen observera:

 

- Delta aldrig i eid-bön om du är sjuk eller har symtom.

 

- Håll en meters avstånd med andra deltagare, under bönen.

 

- Ta med gärna, om möjligt,  egnen bönematta, bönesten och radband.

 

- Smörja din hand före och efter bön. Handsprit finns vid ingångarna.

 

- Skaka inte hand.

 

- Vänligen delta i eid-bön endast om du har fått en bekräftelse skickad till ditt mobilnummer. Meddela oss med ett nytt meddelande, om du får förhinder och inte kan delta. Detta för att ge chans till en annan intresserad att delta.

 

 

Alla bröder och systrar är välkomna att anmäla sig till eid-bön med hänsyn till villkoren ovan.

 

Tack för ett bra samarbete.

 
 
 
 

----

Publicerad: 2020-07-25